Vægteren sprang for livet

En sen sommeraften for nogle år tilbage, var en af vore vægtere ude og lufte sin rotweiler, da han på Smedevej fik øje på en bil, der holdt med slukkede lygter.

I bilen sad et par unge mænd, hvilket virkede meget mistænkeligt for den årvågne vægter.
Han gik bagom bilen, og ind til en Opel-forhandler, der dengang blev overvåget af Jysk Vagt & Butikskontrol. Herfra fik vægteren øje på en tredie ung mand, der kom ud fra Saabs serviceafdeling. Servicen bestod blandt andet i at den unge mand havde forsynet sig med firmaets pengekasse.
Vægteren sprang over et stengærde ind til Saab, hvorefter tyven smed pengekassen og flygtede tilbage til Saabs bygning.
Vægteren havde, som altid, sin rotweiler med sig, og havde derfor ingen kvaler ved at sætte efter tyven. Han nåede dog ikke længere end til en af de åbne portdøre, før en stor Saab 900 kom ud i stor hast.
Vægteren nåede lige akkurat at kaste sig væk fra vognen og trække hunden med sig. Ellers tør han ikke tænke på følgerne.
Vægteren løb straks ned til bilen, der holdt med slukkede lygter. Her sad nu tre unge mænd, der alle bedyrede deres uskyld. Et par meter fra bilen fandt vægteren nogle ruller med penge og fik derfor tilkaldt politiet.
Politiet tog de unge, der var fra Randers området, med til afhøring. Den stjålne Saab blev senere fundet på Østervang i Hobro.
Endnu 3 tyve pågrebet.