Tyven ved XL Byg

Det var morgen kl. var 05.00 jeg kørte fra et fastvagt job hen ad Hadsundvej, forsigtigt da det var isglat.

Da jeg passerede forbi Hobro Ny Trælast var der lys i kontoret mod Lupinvej. Jeg kunne se en mand stå i kontoret. Underligt tænkte jeg, jeg så da rengøringen i aftes.
Jeg vendte bilen ved indkørslen til Elcobyg og kørte tilbage.
I det jeg kører ind ad indkørslen springer en mand ud af den knuste indgangsdør. Han springer ind i en bil der holder ved kontoret. Jeg springer ud og forsøger at åbne sidedøren for derved at stoppe manden, sidedøren var dog låst.
Tilbage til egen bil igen, manden starter nu og ræser ud på Hadsundvej mod Aalborgvej. Jeg er lige efter, medens jeg tilkalder politiet. Det var Flensborg der var vagthavende, han ville sende hundepatruljen som kørte i Ålestrup.
Den vilde jagt gik Vestpå ad hovedvejen. Jeg havde vinterdæk på så jeg havde ingen problemer med at stå fast. Det havde tyven dog ikke og døjede virkelig meget med at holde vognen.
Kort før vejen mod Døstrup gjore tyven klar til at dreje, han svingede og kørte sidelæns hvorefter hans bil gik i stå.
Jeg steg nu ud hvad tyven også gjore. Han var en høj tynd fyr sidst i tyverne. Han begyndte at gå hen mod mig. Stop sagde jeg, du bliver hvor du er. Han fortsatte dog mod mig. Jeg hævede min Maglite lygte og sagde ” Kommer du nærmere slår jeg”.
Han vendte sig nu om og foldede armene bag sin ryg, læg venligst håndjernene forsigtig på sagde han, havde jeg siddet på en stol var jeg faldet ned, så overrasket var jeg.
Jeg foldede nu håndjernene sammen om hans håndled. Kontaktede Flensborg og orienterede om hvor jeg var.
Jeg bad nu tyven sætte sig ind i sin bil. Jeg kunne se der var barnelegetøj i bilen og spurgte om det var hans. Det bekræftede han. Jeg spurgte ham om ikke han burde være hos sine børn i stedet for det han havde gang i. Han begyndte nu at græde og fortælle om sin forfærdelige barndom, om faderen der vandrede ud og ind ad fængslerne.
Politiet ankom og overtog tyven og hans stjålne bil.
Behøver jeg at nævne at Hobro Ny Trælsat var yderst tilfreds med indsatsen. Dette skete 14/1 1993. Vi har stadig Hobro Ny Trælast som kunde.
Endnu en tyv fanget