Tyven fra Falck Securitas

I perioden op gennem 90’erne opkøbte Securitas og Dansikring alle mindre vagtselskaber, for at kunne dominere sikrings markedet.

I 1997 blev jeg kontaktet af Falck Securitas som var meget interesseret i mit firma Vægtercentralen Hobro ApS – Netvagt Viborg.
Tilbuddet var ikke så dårligt så jeg valgte at slå til. Jeg blev herefter chefkonsulent / vagtleder. På et tidspunkt havde jeg ansvaret for salg i fastvagtdivisionen, i hele Jylland og Fyn.
I 1999 blev Bent Brønsbjerg ansat som ny direktør i Falck Securitas. Bent var blevet ansat til at få firmaet til at give overskud. Aktionærerne ville til at se kroner.
Herefter blev alle vagtledere i hele DK opsagt, herunder undertegnede. Meningen var at nogle kørende vægtere herefter skulle være supervisor. Så i slutningen af 1999 fratrådte jeg min stilling som vagtleder i Falck Patruljevagt.
I år 2007 kan alle se følgerne af Brønsbjergs firma strategi for Securitas. I slutningen af september 1999 kort før jeg fratrådte blev jeg en tidlig morgen i kraft af min stilling som vagtleder, ringet op af Hobro Politi, samt en tillidsmand.
Jeg blev nu orienteret om følgende: Tillidsmanden + en supervisor havde foretaget visitation af kredsvægteren i Hobro. Under visitationen havde de fundet værktøj fra Arla Food, Meca og fra Falck. Alt værktøjet var stjålet fra vagtkunderne samme nat. Politiet valgte nu at arrestere kredsvægteren.
Samme morgen var de hjemme hos vægteren hvor de foretog en ransagning. Vægteren var øjeblikkelig afskediget. Politiet udtalte at man nok ville grave videre i nogle edb tyverier hos andre af firmaets vagtkunder. Edb tyverier hvor det var den pågældende kredsvægter der havde været på vagt.
Det viste sig endvidere at kredsvægteren havde en kriminel fortid, han havde tidligere begået indbrud i bil, foretaget tyveri af stempler fra en tidligere arbejdsplads, foretaget bedrageri omkring sygedag penge osv.
For ligesom at slå hovedet på sømmet sælger den pågældende d.d. tyverialarmer via nethandel fra sin private bopæl, stadig bosat i Hobro, det vides ikke om han stadig er deltidsbrandmand.