Lampetyvene

April måned er oftest lig med forårsvejr, i 1994 var d. 16/4 dog lig med snestorm af værste kaliber. Jeg havde siddet fast i nærheden af Rockwool, var blevet slæbt fri og skulle nu til Mariager.

Erling vores anden vagt der den nat var ude at køre ,så jeg køre mod Ellemose på Drejøvej i Hobro. Jeg ringede til Erling for at høre om alt var vel. Her kunne jeg konstatere at Erling holdt ved Kommunekontoret i Hobro, altså var det ikke ham der ved 03 tiden var på vej mod Ellemose.
Jeg vendte nu bilen, slukkede lyset og listede hen ad Drejøvej. Her kunne jeg se 2 mænd i færd med at trække alle Ellemoses designerlamper op. Lamperne var støbt i jorden udenfor langs indkørslen.
Jeg varskoede Erling og bad ham øjeblikkelig køre mod Drejøvej. Jeg kontaktede også politiet, det var Jan Ranvholdt der var på arbejde denne aften, Jan var og er stadig en af mine bedste kammerater.
Erling og undertegnede holdt parat i starten af Drejøvej, vi afhentede Jan der ville komme fra Randersvej og løbe over græsset ind mod Ellemose.
Vi kunne nu se Jan komme i hundepatruljen, vi tændte alt lys på bilerne og kørte nu frem mod Ellemose. Mændene sprang nu ind i deres bil, som viste sig at tilhøre Viborg Kommune. De forsøgte at vende i indkørslen.
Vi kom hurtig frem, jeg sprang ud af vagtbilen og frem til føresiden af bilen, åbnede døren og fik tag i føreren, drejede bilnøglen og trak ham ud, Erling og Jan tog sig af passageren som fik samme medfart.
Mændene var 27 og 48 år, gamle kendinge bl.a. kendt for vold mod tjenestemand.
2 tyve mere fanget.