Indbrud i Mariager

En lørdag nat ved 05. tiden gik alarmen på tankstationen hvor Brugsen i dag ligger. Alarmen gik fra flere zoner hvilket indikerer indbrud.

Efter få minutter kørte jeg ind i Mariager, overfor posthuset holdt en 4 hjulstrækker med en fyr i. Da han ser mig komme kørende kører han straks ad vejen mod Slagter Svendsens butik. Jeg følger efter da jeg er sikker på han er udkigsmand for hans makker som formentlig er blevet advaret på tanken.

Da han holder stille ved slagteren går jeg hen til ham, spørger pænt hvor han kommer fra og hvad han laver i Mariager. Hans forklaring lyder dybt utroværdig og jeg beder om hans kørekort og beder ham følge efter til tankstationen.

Der havde været indbrud på tanken. Jeg tilkalder Randers politi som siger jeg ikke skal lade fyren køre da han er kendt i systemet.

I bilen var der en avis, helt ny. På tanken var der en pose med aviser, samme aviser som i bilen, posen var revet op. Jeg spurgte ham hvor han havde avisen fra. Den var købt i Assens fortalte han. Jeg opfandt en sort og sagde til ham at det kun var i Mariager man kunne købe aviser om søndagen. Herefter indrømmede han at avisen var taget fra tanken.

Politiet ankom. I 4 hjulstrækkeren var en pung tilhørende en anden fyr. En fyr der havde glemt sin pung tidligere, lød hans forklaring. Jeg så billedet af fyren.

Politiet overtog nu sagen og anholdte fyren. Ejeren af tanken kom til stede, jeg kunne nu køre hjem. Der var gået henad et par timer.

På vej mod Hobro lige før Katbjerg gik en ung fyr mod Hobro. Jeg holdt ind og spurgte hvor han skulle hen, min mistanke var rigtig, jeg kunne se det var fyren hvis pung lå i 4 hjuls trækkeren. Jeg er på vej til Randers fortalte fyren. Jamen kom da med mig så er du fri for at gå. Vi kørte så mod Hobro. Undervejs sagde jeg pludselig til ham ” Din makker er anholdt for indbruddet i Mariager og det er du også nu, jeg kørte ham direkte til Hobro politi, som blev adviseret undervejs.

2 tyve anholdt.