Forskellige nummerplader

En sen aften passerede jeg forbi en parkeret bil i Korsgade, tæt på Vestergade. I det jeg passerer forbi ser jeg at bagerste nummerplade er sømmet fast med 2 stk. 7” søm.

Jeg stopper, går ud og kigger lidt på bilen. Foran er der monteret danske plader, bilen er låst. Jeg ringer til vagthavende, vi aftaler at de vil komme omkring og at jeg bliver ved bilen indtil.
Efter nogle minutter kan jeg høre nogen tale dæmpet, de kommer gående ad Korsgade. Min bil holder foran deres så de ser ikke umiddelbart min bil når de runder hjørnet.
Jeg trykker mig ind i hækken udfor deres bil. Den ene går til passagersiden den anden til føresiden. Nu ser de både mig og min bil og vil til at gå videre, jeg beder dem begge blive på stedet hvad de gør uden de store indvendiger.
Jeg placerer dem op ad hækken og lægger begge i håndjern. Den ene når dog at dumpe et sæt bilnøgler, jeg lader som om jeg ikke observerede det.
Politiet ankommer nu og begynder at spørge de unge fyre om deres færden. I baglommen på den ene var der kr. 1.351,00 helt nøjagtig.
Begge nægter ethvert kendskab til bilen, indtil jeg fisker de dumpede nøgler ud fra hækken.
Min mobil ringer, det er kontrolcentralen der ringer ang. alarm fra herretøjsbutikken MR i midtbyen.. Jeg sender en vægter til stedet der konstaterer indbrud. Ejeren ankommer straks til stedet. Han konstaterer at kasseapperatet er opbrudt & at han havde kr. 1.351,00 i byttepenge i apperatet.
Bilen var samme aften stjålet fra en forhandler i Skagen.
2 tyve mere fanget.