Biltyvene hos Volvo

Det var en kold vinternat nat med let sne. Jeg ankom til Volvo i Hobro ved 01.30 tiden. Fik øje på friske fodspor der gik fra bagsiden af butikken mod udstillingsbilerne mod hovedvejen. Underligt tidspunkt at se på biler tænkte jeg.

Jeg fulgte forsigtigt sporet indtil jeg stod ved en Volvo med 2 mand i. Fandens hvad gør jeg nu jeg kunne se de hakkede i tændingslåsen med en skruetrækker. Jeg stod og tænkte så det knagede, okay jeg må se om jeg kunne overraske dem (dengang var mobiltelefonerne store som 4 mursten og ikke noget man havde med).

Jeg sprang frem for at rive døren op, de nåede dog at se mig og låste dørene i bilen. Jeg bankede på dørene og råbte at de var anholdte. Pludselig springer de ud, den ene springer direkte på mig og slår ud efter mig, hans hånd strejfer mit ansigt, i hånden havde han en lang skruetrækker direkte vendt mod mig. Han strejfer kun min kind.

Vi tumler rundt sekunderne føles som timer, sneen er glat som smadder. Jeg når dog at tænke at det var godt hans makker var stukket af, og ikke blev for at hjælpe. Tyven kommer på benene og løber. Jeg løber tilbage til vagtbilen og tilkalder politiet. De ankommer og begynder at lede efter tyvene.

Jeg følger nu hans friske spor i sneen følger det gennem 1/2 time gennem haver og virksomhedsgrunde. Frem til hvor Lidl nu ligger på Hostrupvej i Hobro. Her står tyven gemt bag en hæk, der grænser ud til vejen. Jeg lister ind på ham bagfra og springer på ham. vi tumler ud på fortovet, hvor en politipatrulje ser os og hurtigt anholder fyren. Endnu en tyv fanget.